1 kg fasole pret

Prețul pentru 1 kilogram de fasole poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de fasole, metoda de cultivare, regiunea geografică și furnizorul de produse alimentare. Fasolea este un aliment de bază în multe culturi și este cunoscută pentru beneficiile sale nutritive, precum și pentru versatilitatea în bucătărie.

Tipuri de fasole și prețuri

Există mai multe tipuri de fasole disponibile pe piață, fiecare având caracteristici distincte și prețuri diferite. Printre cele mai comune tipuri de fasole se numără fasolea albă, fasolea neagră, fasolea roșie și fasolea mung. Prețurile pot varia în funcție de popularitatea, cererea și oferta pentru fiecare tip de fasole.

Fasole albă

Fasolea albă este una dintre cele mai populare varietăți de fasole și este adesea utilizată în preparate precum chilii, supe și salate. Prețul pentru 1 kilogram de fasole albă poate fi în general accesibil, fiind adesea una dintre cele mai economice opțiuni disponibile pe piață.

Fasole neagră

Fasolea neagră este cunoscută pentru gustul său bogat și textura sa densă. Este adesea folosită în preparatele tradiționale din America Latină, cum ar fi frijoles negros. Prețul pentru 1 kilogram de fasole neagră poate fi puțin mai ridicat decât cel al altor tipuri de fasole, datorită cererii sale sporite și procesului de cultivare specific.

Fasole roșie

Fasolea roșie este populară în special în bucătăria mediteraneană și este folosită în preparate precum hummusul și salatele. Prețul pentru 1 kilogram de fasole roșie poate varia în funcție de sursă și de disponibilitatea pe piață, însă este adesea considerat un ingredient accesibil.

Fasole mung

Fasolea mung, cunoscută și sub numele de lăstarii de fasole, este adesea utilizată în bucătăria asiatică, în special în preparatele din India și China. Prețul pentru 1 kilogram de fasole mung poate fi influențat de cererea pentru acest ingredient în diverse rețete tradiționale, însă este în general accesibil.

Factori care influențează prețul fasolei

Mai mulți factori pot influența prețul pentru 1 kilogram de fasole, inclusiv:

  • Cererea și oferta pe piață
  • Sezonul de recoltare și disponibilitatea locală
  • Metoda de cultivare (convențională sau organică)
  • Regiunea geografică
  • Calitatea și gradul de procesare al fasolei

Este important să țineți cont de acești factori atunci când comparați prețurile pentru fasole și să luați în considerare preferințele dvs. personale în ceea ce privește gustul și textura.

Prețul pentru 1 kilogram de fasole poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de fasole, cererea și oferta pe piață, precum și alte considerații legate de producție și distribuție. Este recomandabil să explorați diverse surse și să comparați prețurile înainte de a face o achiziție, pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț.

Prețul fasolei în funcție de regiune

Prețul fasolei poate varia semnificativ în funcție de regiunea geografică în care este achiziționată. Pentru a ilustra aceste diferențe, urmărește tabelul de mai jos care compară prețurile medii pentru 1 kilogram de fasole albă în diverse regiuni:

Regiune Preț mediu (RON)
București 4.50
Cluj-Napoca 4.20
Constanța 4.80
Iași 4.30

Întrebări frecvente

  • Care este prețul mediu al fasolei negre în diferite regiuni?
  • Există diferențe semnificative în prețul fasolei roșii între orașe mari și zonele rurale?
  • Cum pot influența factorii climatici prețul fasolei într-o anumită regiune?
Photo of author

Peryn

Lasă un comentariu